En appell till muslimska företrädare i Sverige


Idag skrev jag följande meddelande till muslimska företrädare över hela landet:

Assalamo aleikum wa Rahmatullah wa Barakatuhu

Jag heter Kashif Virk och arbetar som imam i Islams Ahmadiyya Församling i Stockholm.

Under senare tid har jag debatterat i media för att framföra islams vackra läror och försvarat religionen från diverse angrepp och invändningar. Ni finner dessa artiklar på min blogg: www.imambloggen.se

Många gånger har jag blivit frågad av media och allmänhet om även andra företrädare av islam skriver i media, och om det finns något samarbete mellan muslimska församlingar i Sverige.

Jag skriver därför till er med en vädjan. Jag önskar att vi sammanställer en skrivelse där vi gemensamt tar avstånd från all form av extremism och terrorism, och uttrycker vår lojalitet för vårt land Sverige. Denna kan sedan publiceras i Aftonbladet eller liknande. Det kommer att ge ett oerhört positivt intryck i samhället.

Det är hög tid att vi lägger våra ideologiska skillnader åt sidan och enas i denna ädla uppgift att rentvå Islams namn från terror, extremism och våld.

Jag ser fram emot att få höra era åsikter om detta. Sprid gärna detta brev till andra kontakter

Må Allah göra det möjligt för oss att tjäna Islam på bästa sätt, Amin.

Wassalam