Oro för antisemitiska dåd i Europa

Oro för antisemitiska dåd i Europa

Sveriges Radio Studio Ett 22/8 -17

När rabbinen Meir Bar-Hen i Barcelona kallade Spanien för samlingspunkt för islamistisk terror och uppmanade alla judar att lämna landet blev det en internationell nyhet. Uttalandet har ännu en gång satt igång en diskussion om judar kan känna sig säkra i ett Europa allt hårdare drabbat av islamistisk terror. Viktor Sorensen är talesperson för den församling som rabbinen leder och han säger att stor oro för antisemitism finns men att församlingen inte står bakom det här uttalandet. Hör även Isak Reichel, generalsekreterare för judiska centralrådet i Sverige och Kashif Virk, imam vid Ahmadiyya, Muslimska samfundet, som menar att muslimska företrädare måste ta tydligare avstånd från antisemitism.