Imam: Därför borde Sverige begränsa koranbränningarna

Imam: Därför borde Sverige begränsa koranbränningarna

Podd ”Rak höger” 25/7 med Ivar Arpi

Imamen Kashif Virk tycker att det är fel att Sverige tillåter återkommande koranbränningar. Han har varit en frekvent debattör de senaste åren och är en av de mest synliga rösterna för islam i svensk offentlighet. Samtidigt tillhör han själv minoriteten ahmadiyya inom islam, vilket kanske är en av orsakerna till att andra muslimer inte ger honom särskilt mycket stöd eller uppskattning för hans framträdanden. 

I dagens podd pratar vi om koranbränningar, islam och sekulära värderingar, förföljelsen av ahmadiyya-muslimer i olika delar av världen, Kinas förföljelse av muslimska minoriteter i Xinjiang, och om det överhuvudtaget finns något värde med provokationer och kränkningar i ett multikulturellt och mångreligiöst samhälle.

Här kan man följa honom på Twitter.

Han driver även Imambloggen

Henrik Höjers artikel om våldet i koranen kan läsas här.

Och Kashif Virks replik går att läsa här.