Imamer öppnade för frågestund i Gävle – Vill motverka islamofobi


SVT Gävleborg, 7 april 2021

Genom turnén ”Fråga en muslim” vill imamen Kashif Virk och hans kollega Rizvan Afzal från församlingen Ahmadiyya öppna för frågor gällande tro, musilmer och islam. Det här i syfte för att motverka islamofobi.

På en femdagarsresa åker imamen Kashif och hans kollega Rizvan runt och besvarar både redan troende muslimers frågor, men också andra människors frågor om tron, religionen och andra funderingar.

– Vi riktar oss till alla, alla frågor är välkomna. Det har länge funnits en rädsla för islam och kanske kan vi bidra på det här sättet, säger imamen Kashif Virk.

Turnén var en idé som började för drygt 5 år sedan när de märkte hur det pratades och skrevs om religionen och muslimer. Det uppkom flera frågor som blev obesvarade och då bestämde de sig för att åka runt och möta människors frågor genom initiativet ”Fråga en muslim”.

Neda Ameli