Kontakt 1


Ni får gärna kontakta mig om ni har frågor eller synpunkter. Nedan finns en lista på tjänster som jag kan erbjuda (allt är förstås kostnadsfritt).

Intervju
Skolbesök
Föreläsning
Debattartikel

Email: kashif.virk@ahmadiyya.se
Twitter: @VirkKashif


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Kontakt

 • Håkan Lundqvist

  Hej Kashif:-) Först vill jag säga tack för dina artiklar. Är själv sekulär men intresserar mig för Islam för att kunna ta ställning i alla diskussioner som föregår. Här är det tacksamt att finna någon som ser vikten av att föra den djupgående teologiska diskussion som göder extremismens självbelåtenhet. Här är du en resurs! Försöker själv skriva lite från ett sekulärt perspektiv och har 2 frågor:

  1) Har traditionen att vissa koran-verser ska tolkas i ljuset av den historiska situation de syftar till sitt upphov i någon konkret koran-vers eller hadith eller är den ett utslag av det vi i Norrland kallar ”bond-förnuft”. Kan man på något vis tidsfästa när en sådan praksis uppstod?

  2) Tycker mig minnas att man i Islamsk lagstiftning har 2 begrepp för detta. Någonting i stil med att en vers giltighet kan vara ”tidsavhängig” eller ”evig”. Stämmer det? Vad är i så fall begreppen?

  Vänliga Hälsningar

  Håkan Lundqvist